Niels Lolle

CV

Niels Lolle

Strandalle 12

3250 Gilleleje

Tlf. +45 29 40 21 55

1972: Uddannet bådebygger på Thurø, Walsteds Bådværft. Et bådværft, som dengang byggede lystbåde i træ. Rygproblemer gjorde, at jeg gik på lærerseminarium.

1976: Læreruddannet Ansat som lærer på behandlingshjem. Arbejdede her i 32 år.

Er nu pensioneret og bor i Gilleleje med min kone Kirsten.

Født 1946 i København, voksede op i Nyboder, men tilbragte ferier og fridage i Gilleleje. Min far var officer i Marinen og chef for Færøernes Marinedistrikt, hvis opgave var at bevogte fiskerigrænsen. Jeg har derfor, som barn, haft mulighed for at sejle med fiskeriinspektionens fartøjer. 

Min baggrund som bådebygger og "bruger"af maritime miljøer har unægteligt smittet af på lærrederne.

Senere har mine rejser til Færøerne og Grønland i høj grad været inspirationskilde til mine billeder. Har i 2014, 2016 og igen 2018 modtaget rejselegater til studierejser til Færøerne og Grønland.

Rejser til Grønland i 2022, kunstherbolig i Upernavik. 

At male med akryl på lærred er blevet min måde at opleve og fortolke mine tanker og oplevelser på. Jeg er fascineret af havets uendeligt skiftende udseende, dets spejlinger i himlen og omvendt. Jeg er ydmyg overfor den skønhed, der viser sig ved solopgang. Inspirationerne er mangfoldige.

Har siden 2005 været med i kunstnergruppen ”Kunst i Fileten”. Er desuden medlem af malersammenslutningerne Hildur, Gribskovmalerne, Red Carpet Art, Aktiv Kunst og Kunstrunden Nordsjælland.

Har udstillet mange steder: Lenhovda, Sverige; Amtsgården, Hillerød; Filmskolen; Nordisk Film; Døgnplejecentret, Hillerød; Uvelse Sognegård; Helsinge Kulturhus; Sejerø Kulturhus; Pyramiden, Gilleleje; Censureret udstilling, Hillerød; Økonomiministeriet; Ugeposten, Helsinge; Hildur, Hillerød; Sundhedsministeriet; Haldor Topsøe, Frederikssund; Hillerød Erhvervsråd; Holbæk Rådhus; Kunst i Fileten, Gilleleje; Støberihallen; Roskilde Rådhus; Galleri Blegdam; Frederiksborg Statsamt; Frederikssund Sygehus; Toldkammeret, Helsingør; Solrød Rådhus; Rønnede Rådhus; Nødebo Kro; Gadevang Forsamlingshus; Tisvilde Strandhotel; Havartigården; Gørlev Kunstcenter; St. Helene, Tisvilde; Hundested Rådhus; Krogerup Højskole; Helligåndshuset, København; Underværket, Fredensborg; Galleri Bredgade 22; Annaborg, Hillerød; Sejerø Kulturhus; Fuglsanghus i Hørsholm; Kulturhavn Gilleleje; VUC Hillerød; SPX Flow, Gladsaxe; Strandvejskirken, Humlebæk, Portland Towers Kbh., Ramløse Sognegård, Grønnegade centret i Hillerød

Nyeste kommentarer

28.02 | 09:43

Niel Lolle

31.10 | 18:20

Du skrev mit navn ned i dag den 31. Oktober, fordi vi faktisk gerne vil ...

31.10 | 09:27

Smukke malerier. Meget beskrivende fra kendte og ukendte steder. T...

30.10 | 16:04

Meget fine malerier, dejlige motiver og farver. Tak for synet.